Krewetki w aromatycznym czosnku z zieloną pietruszką

Bardzo lubię tak przygotowane krewetki. Nie ma w tym  filozofii, a w smaku poezja. Dodatek pietruszki i czosnku sprawia, że krewetki nabierają tego wspaniałego smaku, który podkreśla dodatkowo masło klarowane. Nie udało mi się zrobić wcześniej zdjęcia, tym razem na szybko, ale jest, wiec mogę wystawić przepis 😉

Składniki:

  • 250 g krewetek tygrysich
  • 8 ząbków czosnku
  • pęczek zielonej pietruszki, a nawet dwa 🙂
  • pieprz i sól
  • masło klarowane

Krewetki rozmrażamy, myjemy i wycieramy do sucha. Czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Natkę siekamy nożem. Na patelni na maśle klarowanym podsmażamy krewetki i wrzucamy czosnek. Podsmażamy chwilę, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy natkę pietruszki i wszystko razem mieszamy.

Smacznego!

5 komentarzy

  1. Takie uwielbiam 🙂

  2. Narobiłaś nam smaka, bo dawno nie jadłyśmy krewetek 🙂

    1. To jesteśmy kwita. Wy zawsze mnie czymś zauroczycie i potem jestem głodna 😉

  3. uwielbiam tę klasykę <3

    1. Klasyka…
      Najlepsza

Dodaj komentarz