Pasta z trewala

Taka pasta to idealne rozwiązanie na śniadanie. Trewal idealnie się do tego nadaje, ale jest to ryba mniej aromatyczna od np. wędzonej makreli więc wystarczy tylko dodać trochę majonezu lub jogurtu mało przypraw i wystarczy. Jest rybą idealną w smaku, najlepiej jeść ją samą  bez dodatków.

Składniki:

  • 150 g wędzonego trewala
  • 4 gałązki zielonej pietruszki
  • łyżka majonezu
  • 2 szalotki (lub mniejsza cebulka lub szczypiorek)
  • sól, pieprz czarny i przyprawa chili do smaku

Trewala dzielimy na mniejsze kawałki, pozbawiamy ości (będzie łatwo bo są duże) wkładamy do blendera i mielimy. Pietruszkę i cebulkę siekamy drobno, dokładamy razem z majonezem do zmielonego trewala. Można cebulkę zmielić razem z rybą lub zamienić ją na szczypiorek wtedy będzie delikatniejsza w smaku. Doprawiamy solą pieprzem i przyprawą chili(ale ostrożnie) dokładnie mieszamy i zajadamy.

Smacznego!

Pasta z trewala z pietruszką oQchnia.pl

Pasta z trewala z pietruszką oQchnia.pl1

6 komentarzy

  1. Nawet jadłybyśmy ją bez chleba tylko wciągały z parowanym brokułem <3 Ale pyszności 😀

    1. Parowany brokuł…. Na to nie wpadłam 🙂

  2. Lubię wszelkie pasty do kanapek – taka z rybki to pycha! 🙂

    1. Na pierwsze i drugie śniadanie 🙂

  3. Coś dla mnie 😀

Dodaj komentarz