Sok arbuzowo pomarańczowy z marchewką

Będąc na wakacjach jedną z rzeczy, której brak odczuwałam była wyciskarka. Wracając do domu wstąpiłam do sklepu po świeże owoce i warzywa…. Oj to było miłe przywitanie 😉

Banan jest dodany jako słodzik, jeżeli mamy słodkie pomarańcze można pominąć.

Składniki:

  • kawał arbuza (ok-700g)
  • 3 marchewki
  • 1 banan
  • 3-4 pomarańcze
  • kawałek obranego imbiru (można pominąć, choć polecam wypróbować) 1-2 cm

Wszystkie składniki wycisnąć w wyciskarce i wypijając sprawdzać jak dobry humor rośnie.

Jeżeli nie mamy ani wyciskarki ani sokowirówki, wystarczy wszystkie składniki (oprócz marchewki) włożyć do dzbanka i zblendować, będzie wtedy pyszny smoothie 😉 imbir wtedy należy zetrzeć na tarce, a dodając kilka kostek lodu wspaniały na upalne popołudnia.

DSC_2683

10 komentarzy

  1. Mój blender nie wytrzyma marchewki 🙁 A z chęcią spróbowałabym takiego połączenia 🙂

    1. Fakt… marchewka trochę cięższy kaliber 😉

  2. Soki są super, zawsze dają zdrową porcję energii.

    1. Dlatego codziennie rano musi być 😉

  3. Absolutnie musi być to pyszny sok 🙂

  4. ja pominę imbir 🙂
    jakoś kojarzy mi się źle (na mdłości używałam go w ciąży 🙂

    pozdrawiam,

    1. No tak, rozumiem. Ja miałam niechęć do mięty przez długi czas 😉

  5. Arbuz z marchewką tego jeszcze faktycznie nie próbowałyśmy 😀

Dodaj komentarz